Falimentul Catavencu SA, doar o „redimensionare a numarului de joburi”

Duminica, 14 martie 2010. Pe la patru si ceva dupa-amiaza, am scris, in exclusivitate, ca societatea comerciala care editeaza „Academia Catavencu” si-a cerut singura falimentul. Conform datelor publice de la Tribunalul Bucuresti, de altfel. Nu au trecut nici citeva ore si niste bloguri s-au grabit, fara nici o legatura cu postarea mea, desigur, sa scrie despre „reorganizarea judiciara” de la Catavencu SA. Fireste, doar o coincidenta, bloggerii cu pricina nu aveau altceva mai bun decit sa scrie, in acelasi timp, despre „reorganizarea judiciara” de la Catavencu SA. Dar e foarte bine ca au facut-o, asta inseamna ca diversii directori vintofagi (da, „vintofag” vine de la Vintu, sa nu existe vreo confuzie) si-au activat prietenii. Incintat de cunostinta, nu tineam neaparat sa-mi pierd respectul pentru unii bloggeri.

Nu insist: juridic, sigur ca falimentul e altceva decit „reorganizarea judiciara”. In practica, insa, de cele mai multe ori, reorganizarea judiciara sfirseste intr-un faliment rasunator. Nu stiu cum va rezolva reorganizarea asta judiciara Catavencu SA, dar stiu ca pierderile din 2008 erau de 8 milioane de euro, de exemplu. Iar in 2009 mi-e greu sa cred ca au fost mai mici. Acum, ca Catavencu SA nu mai editeaza decit „Academia Catavencu”, care a avut si ea pierderi in 2009, nu prea vad de unde va fi scos profitul ca societatea comerciala sa poata fi salvata. Dar nu m-as mira, pina la urma, sa se ajunga la o solutie: in fond, si FNI a fost o solutie. E adevarat, nu pentru aia 300.000 de fraieri care se mai judeca si acum.

P.S. Pe sms, Dragos Stanca (directorul general al Catavencu SA) mi-a povestit asa: „Nu e vorba de faliment, ci de o cerere de reorganizare judiciara. Pe care am cerut-o noi, firesc, cita vreme firma era dimensionata pt 20 de publicatii si a ramas una. Legal, avem nevoie de o decizie a instantei, nu se poate face fara, ca sa nu fie suspiciuni ca se face in dauna creditorilor companiei. E necesara o decizie judecatoreasca, de exemplu, si pt a putea redimensiona nr de joburi. Altfel ar fi atacabile anumite disponibilizari de contabili si alte pozitii TESA. Falimentul nu e exclus. Dar in faza asta, nu e cazul. Asta e alta procedura, atita tot.”

Reclame

10 răspunsuri to “Falimentul Catavencu SA, doar o „redimensionare a numarului de joburi””

 1. Costel Așomeriței Says:

  Ce?! Vor sa dea afara personalul TESA si contabilii?! Tocmai acum cand au economisit salariile redactorilor concediati? Te pomenesti ca maine poimaine se apuca sa dea afara si directori!

 2. mogulul electronic Says:

  Prisacare, nu cumva si f5 functioneaza tot pe Catavencuy S.A.? Ca daca ar fi asa, atunci ar avea mari sanse de redresare, cu incasarile lui Stanca din on-line. Parerea mea.

 3. mogulul electronic Says:

  Atunci e clar. E faliment. Ce o mai freaca Stanca cu reorganizarea? De unde o sa achite ziarul Catavencu milioanele datorie cand in cei mai buni ani a produs niste sute de mii? Si cand? Peste 20 ani? La cum se duce la vale nu cred eu ca isi mai scot nici salariile.

 4. Costel Așomeriței Says:

  Degeaba faceti voi misto de Stanca. Tipul e bun. L-a convins el pe Vantu ca presa tiparita se duce dracului pe tot mapamondul si ca trebuie sa-i dea lui buget sa dezvolte media electronica, care e viitorul? L-a convins. L-a convins ca vinovat pentru falimentul lor e si Basescu? L-a convins. L-a convins el sa bage Catavencu in faliment cu mana lui? L-a convins. Deci ce mai vreti? Sa faca profit? Kkt! Profit poa sa faca orice fraier cu un sfert din salariul lui!

 5. galosh Says:

  o linkuire foarte ciudata, mai jos – sunt datoriile de la anaf ale catavencu s.a. (obligatii restante la bugetul de stat)

  http://www.anaf.ro/public/wps/portal/!ut/p/c1/pY_LCsIwEEW_xS_ImIkTshRT-0QqmFq7KVlICdjWhfj9JluhqeDM8sy53GEd8zvZtxvsy82TfbCWddSXMtMmFxygoQS4FEnNG70FJM9vy7wS_9iCfrEL3KnLgTSpujgCx0SZHDUCyBX7Gn6NXIg4r1Z4aB94rF_gsDB7-MpPTSZ9vj5LhSVCSuyUzeOdPUdjWnC5q4fNBzV0exQ!/dl2/d1/L0lDU0lKSWdra2trIS9JSFJBQUlpQ2dBek15cXhtL1lCSkoxTkExTkk1MC04MXcvN19LN0hEVUk0MjAwVjZFMDI3NEVQMlZEMTA3Mi9zYS5kYXRvcm5pY2kuc2VsZWN0LmRlbg!!/

 6. Fiscul isi ia leapsa astazi in falimentul Catavencu SA ? | Urban Iulian Says:

  […] Prisacariu face niste calculele si ajunge la minim 16 milioane de euro in 2008 si 2009 [ vezi aici https://prisacariu.wordpress.com/2010/03/15/falimentul-catavencu-sa-doar-o-redimensionare-a-numarului… ] Nu stiu cum va rezolva reorganizarea asta judiciara Catavencu SA, dar stiu ca pierderile din 2008 […]

 7. AC poate să scrie orice. În EvZ « prisacariu Says:

  […] E, am glumit, domnu’ Vîntu, nu l-au scris ei, nu le tăiați salariile, încă, lăsați administratorul ăla special să facă […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: