Recunosc: sint unul din „discutabilii” care au plecat de la Vintu

Azi, Sorin Ovidiu Vintu a dat declaratii de presa. A opinat, ‘timatilor, ca cei care au plecat de la „Academia Catavencu” au „un nivel discutabil”. Si a adaugat ca se simte usurat, totusi, ca „discutabilii” au parasit revista.

Nu pot decit sa-i dau dreptate lui SOV: da, sintem „discutabili”; da, e o usurare (inclusiv pentru noi) ca am plecat de la „Catavencul” lui.

Asa ca, ‘timate fost patron, sa facem putina istorie recenta, deci sa dezgropam din cimitirul arheologic al trustului niscaiva vestigii. In toamna lui 2006, in vila matale de pe strada Paris, unde ne-ai invitat (pe toti cei din redactie) sa ne juri ca nu vei interveni in continutul editorial al revistei, te-am intrebat: „Cum vei reactiona cind vom scrie despre eventualele tale afaceri, altele decit presa?”. Mi-ai raspuns, ‘timate ex-patron, inconfundabil: „Eu nu am afaceri in Romania!”. In insolenta mea inconstienta, am insistat: „Dar poate o sa ai, deci problema ramine”. De data asta, ‘timate odata-patron, te-ai ratoit la mine: „Eu nu am afaceri in Romania!”. ‘Timate fost patron, recunosc: eram „discutabil” inca de pe atunci. Si nu te-am crezut. Iar tu ai vazut asta. Asa cum ai vazut in „Academia Catavencu” texte de investigatii despre Liviu Luca (il stii, baiatul ala cu alura de Hoffa de Ploiesti cu care nu ai nici o legatura, pentru ca nu ai afaceri in Romania), despre avocatul matale Mircea Andrei, senator PD-L acum (pe care sigur nici nu-l cunosti), despre un ministru al Agriculturii cu care o firma din Romania (deci nu a ta, am retinut – doar mi-ai spus de doua ori! – ca nu ai afaceri in tarisoara noastra) negocia niste contracte de milioane de euro sau, sa zicem, despre un mare constructor cu dosar la DNA care a sponsorizat Realitatea TV cu niste sute de mii de euro (bine, pe constructorul asta din urma s-ar putea sa-l cunosti, chit ca face afaceri in Romania – nu ca matale, ‘timate ex! – , macar pentru aia ca omul a dat bani la Realitatea TV).

‘Timate, ma predau: da, sint „discutabil”. Confirm: am „un nivel discutabil” de umor si detasare, daca nu am inteles ca trebuie sa execut zimbind comenzile. Dar, ‘timate, nu fi trist, doar ai toate motivele sa fii usurat, cum ziceai: a ramas acolo, la „Catavencul” matale, un sef complet nediscutabil (daca nu chiar indiscutabil), care – pentru cele 15.000 de euro incasate lunar (din bugetul pe care-l trageam noi in jos) – va scoate din revista cu cel putin 15% mai multe texte decit pina acum.

Reclame

23 răspunsuri to “Recunosc: sint unul din „discutabilii” care au plecat de la Vintu”

 1. eftimie Says:

  No baftă în continuare. Oricum va fi greu să găseşti un patron de-ăsta cu afacerile prin România

  Offtopic: Aurora Economică Română e luat?

 2. mada Says:

  „nu fi trist” se scrie corect „nu FII trist'”, mare ziarist ce esti! Cred ca e bine ca ai plecat ca esti submediocru! :))))

 3. adelin Says:

  Iti doresc bafta.

 4. Emil Says:

  Este usor sa faci pe deontologul la sfarsit. O atitudine corecta era de faceati acest lucru nu cand vi se reducea salariile ci atunci cand incasati sume frumoase de la acelasi @timat@.

 5. ionut Says:

  bravo frate….

 6. Romana Says:

  Mult succes in proiectele viitoare..:)

 7. serasttto Says:

  Ma-ntrbam cand se va sparge buboiul ala de la AC! Din pacate ati plecat un pic mai tarziu decat trebuia. Sper din tot sufletul sa reinviati spiritul catavencilor pt. ca imbuibatii aia de buscu, istodor impreuna cu fostul guvernator al Deltei Dunarii(nici nu vreau sa-i pomenesc numele) au devenit atat de soiosi incat pur si simplu ti se face greata. Candva, de mult, frecventam redactia des intalnindu-ma cu cel care difuza ziarul. Eram invidios pe atmosfera care domnea acolo.Ma-ntorceam la locul meu de munca(rev.22 si GDS) si gaseam cu totul altceva:morgi de intelectuali, fumuri in cap cat cuprinde, atmosfera ostila fata de tot ce nu le convenea, samd)
  Stiu ca e greu dar nu imposibil.Aveti in mine, un modest cititor, un umil sustinator!Mult succes!

 8. eu Says:

  Si, totusi, de ce sunt eu singurul care iti lasa un comentariu? 2006? Suntem in 2010…Asa tarziu?! Ceva e putred la Catavencu. Nu numai la Vantu.

 9. Eu Says:

  Mai ce sa zic… succes…uri. Una peste alta imi place ca ai cojones, sincer!

 10. Florin O. Says:

  Foarte frumos, foarte elegant. 🙂 Succese

 11. gaze de la ploiesti Says:

  Bravo , catalin ! Bafta !

 12. morgensen Says:

  omule,nu stiu cine esti caci nu ti-am citit scrierile in academie…bad newspaper i might say…dar imi place textusorul asta.felicitarile mele.cheers

 13. Alecs. Says:

  Salut! O publicatie cu iz de independenta ar fi, indiscutabil, o boare proaspata in peisajul media autohton. Mai ales ca cei care fac acum clasificarile sunt mai mult decat discutabili, sunt maligni de-a dreptul, si asta fara nicio discutie. Am vazut pe hotnews.ro ca sunteti deschisi si la discutabili noi. Unde pot sa imi bag si eu un cv pt noul Catavencu? In afara de fund, desigur…Experienta si numele ma recomanda: Discutabil Clinton.

 14. filis Says:

  Succeeeeeees! Tare mă săturasem de seniorii îmburgheziţi, îmbuibaţi şi aroganţi. Sper să n-o luaţi pe urmele lor… Abia aştept să vă citesc, de mult tare n-am mai rîs în hohote cum o făceam altădată şi de mult nu mai ard de nerăbdare să deschid o ediţie pe supot de hîrtie. Mă limitam la cea online, şi pe aia fff selectiv, doar după titlurile care promiteau orice, numai subiecte de tabloidal nu. Hai, băieţii! Iar dacă şi la voi vor apărea greşeli de limbă în ediţia online, nu vă iert, vă amendez instant. Parol, monşer :))!

 15. filis Says:

  erata
  suport de hîrtie

 16. haihui Says:

  Mada. Ti-a spus cineva ca esti de-o rara ignoranta? Daca taceai, macar nu mai aflau si altii. :))

 17. o cititoare Says:

  @mada
  E corect „nu fi trist”.
  La persoana a II-a singular, imperativul negativ e alcatuit din „nu” + forma de infinitiv fara „a”. De ex.:
  a manca – nu manca!
  a bea – nu bea!
  a ramane – nu ramane!
  a citi – nu citi!
  a fi – nu fi!
  a zice – nu zice! (in limbajul colocvial, nu zi!)

  Am impresia ca esti una dintre acele persoane care scriu infinitivul cu doi „i” 😀

  @catalin: MULTA BAFTA! Abia astept sa va citesc!

 18. Dus cu gândul Says:

  Mada, vino la moşu pe genunchi să-ţi fredoneze la urechiuşe:

  Camarade nu fi trist!
  Legiunea merge înainte,
  prin partidul comunist!

  Auzi, Prisacariule, cu boiernaşii peniţei am înţeles, nu angajează… Da’ voi?

 19. baby jane Says:

  Prise, ca sa fie clar: pe tine te-as citi si daca te-ai apuca sa scrii la Viata Satului (daca o exista) sau Hrisoavele Ortodoxiei (daca or exista, din nou). Ai fler nenica… si esti kinda hot (asta asa, ca de la hot la hot).

  acu n-o sa va suparati daca mai dam un ochi si pe la vechiul catavencu, au mai ramas cativa buni si pe acolo. Pe buscu nu-l citeam oricum 😀 ….fie vorba intre noi am ramas surprinsa ca in ultima vreme buscu devenise asa, purtatorul de cuvant al AC, el avea toate ediotrialele si parerile „oficiale” … booooooooorrrrrrrrriiiiiiinggggggggggggg.

  hai ca ne mai comentam pe site-ul vostru:)!

 20. De ce am plecat da la SOV. Sau cum stă Bușcu în genunchi « prisacariu Says:

  […] P.P.S. Ce ați citit mai sus explică de ce eram, pentru SOV, “discutabil”. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: